Kontakta oss

Postadress/besöksadress:
 
Ålands landskapsregering 
Ålands sjösäkerhetscentrum
PB 75, Neptunigatan 6
AX-22101 MARIEHAMN
 
Faktureringsadress:
Ålands landskapsregering
Ålands sjösäkerhetscentrum
PB 2050
AX-22111 MARIEHAMN
 
FO-nummer 0145076-7
Skattegräns nr 5520-2
 
E-post: förnamn.efternamn(at)maritimesafety.ax
 
 
Uffe.jpg

Ulf Fellman

Ulf är chef på Ålands Sjösäkerhetscentrum sedan hösten 2015. Ulf är sjökapten och har arbetat som befälhavare på passagerarfärjor.

Tel: +358 18 24 101
Kristoffer.jpg

Kristoffer Joelsson

Kristoffer är instruktör på Ålands Sjösäkerhetscentrum och har arbetat här sedan början av 2014. Han är utbildad Sjökapten och har erfarenhet som styrman och överstyrman på olika fartyg.

Jarkko.jpg

Jarkko Gestranius

Jarkko är intruktör på Ålands Sjösäkerhetscentrum sedan 2007. Efter alla år känner de flesta Jarkko som också seglat styrman på lastfartyg, passagerarfärjor och kryssningsfartyg. 

Daniel.jpg

Daniel Friman

Daniel arbetar som Utbildnings- och Säkerhetsansvarig på Åland Sjösäkerhetscentrum, han har arbetat här sedan början av 2014. Daniel är även DPA/CSO för skolfartyget Michael Sars. Daniel är utbildad Sjökapten och har arbetat som styrman och överstyrman på olika fartyg. Han har även arbetat som inspektör och inom management.

Tel: +358 18 24 103

Sam.jpg

Sam Eklöw

Sam arbetar som maskinreparatör hos Ålands Sjösäkerhetscentrum. Sam är den gamle i gänget och har varit här sedan 2001. Innan dess var han till sjöss som bl.a reparatör och maskinist.

Johanna.jpg

Johanna Mattsson

Johanna är ekonom på Ålands sjösäkerhetscentrum sedan sommaren 2016. Johanna har också erfarenhet av sjömanslivet då hon har jobbat på flera kryssningsfartyg i Östersjön. 

Tel: +358 18 24 102

Aktuella kurser

Pelastusvenemieskurssi

Kahden päivän pelastusvenemieskurssi ja pelastuslauttakurssi missä opitaan pelastusveneiden ja pelastuslauttojen käsittelyä sekä pelastautumistaitoja ja hätätilanteita merellä.
 
Mera info

Avancerad brandbekämpning refresher

Två dagars fortbildning för däcks- och maskinbefäl. Uppdatering av kunskaperna kring bland annat brandbekämpningsorganisation, taktiska behov, farligt gods, system och rutiner. Den praktiska delen innefattar rök- och släckövningar samt kemskydd.
Mera info
Tag kontakt

ECDIS

Tre dagars utbildning för däcksbefäl som hanterar ECDIS-utrustning. I kursen går man igenom bland annat olika typer av elektroniska sjökort samt ruttplanering. Utbildningen hålls vid Högskolan på Åland, Sjöfart.

Mera info

Vi är en certifierad utbildningsenhet

Alla våra kurser uppfyller det krav som STCW 2010 Manila ställer på utbildning av sjöpersonal.
Utbildningen är kvalitetssäkrad och våra intyg berättigar till certifikat från Trafiksäkerhetsverket, Trafi.
De flesta kurser är också godkända av Transportstyrelsen i Sverige för deras certifikat.För varje kurs framgår genom en logo respektive myndighets godkännande för certifikat.
 
trafi logotransportstyrelsen logo
 
Ålands sjösäkerhetscentrum är medlem i IASST (International Association for Safety and Survival Training).

iasst

Ålands landskapsregering
Ålands sjösäkerhetscentrum / Maritime Safety Center
Neptunigatan 6, PB 75
AX-22101 MARIEHAMN

Tel: +358 18 24 100